jemput follow :)

Thursday, January 31, 2013

Model Photographer

salam semua :)

                   Lama tak update blog dengan cite2 best, asyik bagi tips skin care je kan. Boring lah. So harini nak kongsi cerita sikit. Tapi pasal I la. Nampak tajuk kat atas tu? Hehe, excited la pulak :P Impian nak jadi model tu sememangnye dah lame, tapi yelah orang tak berapa nak tinggi kan, macam mengharap bulan jatuh ke riba je, erkk? haha. Tapi alhamdulillah, seminggu yang lepas ade sorang photographer ni tiba2 dalam instagram tanya 'nak tanya ni, pernah jadi model ke sebelum ni?' okey memang terkejut la kan, so ckpla xpernah, model syok sendiri adalah. Then dia cakap nak mintak i jadi model untuk photoshoot dia. Wah teruja ! and dia mintak number phone. Disebabkan baru perasaan photographer tu adalah junior sekolah I, dengan hati terbuka I pon inbox la number phoner I dekat facebook dia. Then dia text tanya sudi tak jadi model photoshoot. Haha, cara tanya abis skema ayatnye ha. Lepas bincang semua I pon setuju. Tapi, ni bukan photoshoot commercial, but untuk portfolio dia. Lepas dah tenguk page gambar2 model dia, I pon meletakkan 1 syarat. Ape die ek ? haaa, model die banyak jugakla yang seksi seksa kan, huhu. So I tak mau la pakai seksi2, biasa2 boleh la kan. Die pon ok je, and tema phootoshoot I smart casual. Tak tau la dari mana dia tahu I boleh makeup, dia pon mintak I makeupkan sorang model chinese neex week. Maybe dari gambar facebook la kot. And tup2, tarikh berubah, I kene siap sedia hari rabu 30/1/2013(semalam) untuk photoshoot, nasib baik semua dah ada. Baju smart casual tapi g prepare abis formal ha. Bawak coat skali slek kerja, haha. Nasib baik kemeja nampak casula, pastu dia suruh pakai jeans je. So pagi pukul 830 am dia pick up dekat rumah, I ajak member teman, takut g sorang2, first time kan. Lagi pon barang banyak, memang kene bawak sorang PA, hehe. So mula2 dia bawak g breakfast dlu, then plan nak shoot dekat KTM lama dekat tengah jalan KL tu ha. Bila dah sampai macam2 hal pulak dah, kene buat surat dulu la , apela, so terpaksa la tuka tempat. Diorang decide nak shoot dekat taman tasik titiwangsa, I follow jela kan. Disebabkan first time, I agak kekok and malu jugak la, nak posing lebih2. Nampak keras jugak la cara posing tu, haha. Tapi takpe, pengalaman kan, InsyaAllah next photoshoot dah tau semua cara nak posing kan. Alhamdulillah diberikan peluang, sebabnya diorang mungkin nak jadikan I official makeup artist group phographer diorang. Kat bawah niI letakkan  hasil gambar diorang. Memang superb la, nice shoot ok, taraf professional. Sebab sorang tu bekerja dengan utusan Malaysia, banyak dah ilmu dia. Memang ambik gamba pon lawa2 je.

So ni la hasil dia..2 gambar je yang baru ditag dekat facebook, I dapat letak 2 jela dr beratus2 gambar yang disnap, hehehe..


(Pssst, haa nak habaq mai ni, I menyediakan service makeup model photographer okay, sebarang pertanyaan boleh email ke : misz_laily91@yahoo.com gambar I dekat bawah ni I makeup sendiri :) )



Venue   : Taman Tasik Titiwangsa
Talent   : Nor Laily
Photog  : Magica Photographer
Mua     : Nor Laily



Sempat bergambar dengan sorang photog je, lagi 2 xsempat pon T.T yang baju pink tu P.A saye ye, a.k.a my bff :) sayang kamu ecah, heee..


Sape kate jadi model senang ? penat wooo, letih 1 badan..pusing sane, pusing sini, bengkok sane, bengkok sini, denga heel yang berpuluh tingkat tu lagi..sebab tu la orang bayar model mahal. peace :)

so abis dah cite, kite jumpe nest entry, hihi 















63 comments:

  1. Replies
    1. hahaha, model xbertauliah :D

      Delete
    2. ok la tu, sekurang-kurangnya dpt gak income, pasni mesti ada yg panggey lagi buat modeling

      Delete
  2. Waaaa cantiknya rani mukerji nana niiii

    ReplyDelete
  3. natural beauty ;-)tahniah dah jadi model...

    ReplyDelete
  4. wah.. cantik la die
    tahniah ye ^^
    gud luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, biase2 jela iema..tq :)

      Delete
    2. biase2 pun tetap cantik +++ cute ^^

      Delete
    3. huhuhu..tq iema.. malu dah ^^

      Delete
  5. wah,model gitu,hee...

    baru ni 1st time nana ngk rupe tasik ttwgsa:)besar jugak upenye^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..aah besar..ada tasik, cantik tempat dia :)

      Delete
  6. u look like a natural model. hehe :)

    ReplyDelete
  7. wow..laily look great.sgt fotogenik...mcm nk berdarah jugak idung ni klu tenung lama2...heehe :)

    ReplyDelete
  8. wah wah.tahniah sbb jadi model.. :) sesuai sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq :) model photoshoot je pun, hehe..

      Delete
  9. comel betul tuan rumah ni..suka tengok..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. assalamualaikum dan salam sejahtera. mintak izin dr semua tuk post ttg bisnes online. modal RM30 ja. untuk mengetahui lebih lanjut, sila tgk blog ini http://onlinejobmalaysia.blogspot.com/.

      Delete
  11. wahhh..teringin jugak nak jadi model..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh2, hehe. skrg bnyk model hijab, sume lawa2 :)

      Delete
  12. Replies
    1. hehe, xberape nak soft pon :) dlm gmbr nmpk la glowing2 gitu kan :D

      Delete
  13. assalamualaikum dan salam sejahtera. mintak izin dr semua tuk post ttg bisnes online. modal RM30 ja. untuk mengetahui lebih lanjut, sila tgk blog ini http://onlinejobmalaysia.blogspot.com/.

    ReplyDelete
  14. ahaa sy tau keje model mmg penat, gmbr first mmg lawa :)

    ReplyDelete
  15. anis pnh jadi model ea ? hehe, maceh :)

    ReplyDelete
  16. Tak hehe sy photographer, dan penah shoot utk model :)

    ReplyDelete
  17. wah. sebelum ni jadi juru mekap model. sekarang dah jadi model. hebat :D

    ReplyDelete
  18. cntik gmbrnya..background pn sma..ambil kt mn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. amek dekat taman tasik titiwangse nasuha :)

      Delete
  19. hahahaha , cantek gambar , nak tgk banyak lagik , tak puas lak tgk dua je :D

    ReplyDelete
  20. best tu dapat pengalaman jadi model :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? sekurang2nya ada pengalaman, hehe :P

      Delete
  21. Members (275) follow balik non.

    ReplyDelete
  22. salam... oo.. student utmKL rupanya.. Junior la nie.. Rindu utm KL..huhu

    ReplyDelete
  23. waaaa.. model laa. hehe.. gud luck.. :)

    Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  24. best model... best photographer...
    :)

    ReplyDelete
  25. Mari join sini. ^^

    http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/tumblring-time-by-selalulalu.html

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/mencari-blogger-and-instagrammer-yang.html

    Thanks. ^^

    ReplyDelete
  26. Mari join sini, best!!

    http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/giveaway-topup-pearlcholic-birthday-by.html

    Thanks!

    ReplyDelete
  27. xpe..mule2 kekok..lame2 ok la tu..haah...model bergmbar bnyak..tapi pic yg guna sekeping 2 aje..shoot dari pagi smpai malam

    ReplyDelete
  28. mcm wawa zainal.. hehe

    Nak kad raya? jom join GA ni.. ^_^

    Jemput join.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html

    ReplyDelete