jemput follow :)

Wednesday, January 2, 2013

AIR kosong PENAWAR pelbagai jenis PENYAKITsalam semua...

harini nak cerita tentamg khasiat air putih. tau air putih ? air masak yang uolls tak nak minum tula, hehe. jangan cakap uolls, i pon susah jugak nak minum air masak ni. kadang-kadang sehari 1cawan je minum. sangat-sangat lah xsihatnye, bile kite buang air kecil je xjernih. tak elok okay. nak sihat minum la air masak banyak-banyak. start awal tahun baru ni la i mula minum air masak bila bangun je dari tidur. bergelen-gelen pulak tu. haiyaaa, tak larat asyik nak ke tandas je. tapi takpe, untuk kesihatan masa depan, hahaha. jum tengok details pasal air mask ni...

Kajian para sainstis mendapati amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai manfaat. Japanese Medical Society, misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu. Amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan di Negara matahari terbit ini ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, system jantung, arthristis, degupan jantung yang pantas, epilepsy, lemak berlebihan, bronchitis, tibi, meningitis, buah pinggang, dan jangkitan pada air kencing.

Bagaimanapun, amalan minum air kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu menigkatkan beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

1. Minum empat gelas air (160ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum menggosok gigi.
2. Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan dan minum apa-apa selama untuk 45 minit.
3. Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
4. Selepas 15 minit mengambil sarapan , makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk  tempoh dua jam.
5. Bagi pesakit yang lanjut usia dan yang tidak larat minum empat gelas air sekali gus di peringkat permulaan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.

6. Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu seperti :

•Tekanan darah tinggi 30 hari
• Gastrik 10 hari
• Diabetis 30 hari
• Sembelit 10 hari
• Kanser 18 hari
• Tibi 90 hari

7. Apabila anda makan vitamin c, segala toksik terkumpul juga akn larut dalam air, dan dikeluarkan melalui sisterm perkumuhan. Ini sebab nya anda perlu minum air mineral :)

akhir sekali, berusahalah tidur lena. Jangan tidur pada lewat malam.


Beauty.Style.Makeup :)

No comments:

Post a Comment